top of page
paradis2.jpg

LE PARADIS

Een oase van rust...

een verwenmoment.

symbool.png

Haarateljee Mike - Le Paradis is een kapsalon waar dames, heren en kinderen welkom zijn. We zijn gelegen nabij Gent te Wondelgem en hebben ruime parkeergelegenheid.
Wij bieden service en kwaliteitsvolle behandelingen: snit dames, heren en kinderen. Kleuringen. Balayage. Ombre. Mechen. Scheren. Trimmen baard.

Woordje van Mike :

Le Paradis is de naam van een kunstwerk van Bruno Mallart, deel van een trip que « Le Jardin de délires », bestaande uit Le Paradis, la terre, l'enfer (2013).

Toen wij, Veronika en ik, in maart 2016 een vernissage bijwoonden in The Latem Gallery, werden wij op slag verliefd op dit kunstwerk.

Op dat moment droomde ik ervan om het kapsalon te verhuizen en om mijn creativiteit een nieuwe boost te geven. Ik had mijn oog laten vallen op een mooie witte villa in de Woestijnegoedlaan... Voor mij heeft het huis een ziel en straalt het rust, warmte en gezelligheid uit ; het ideale paradijs voor een verwenmoment voor mijn klanten.

Echter, dit pad lag vol met hindernissen.

In de galerie besliste ik dat er geen enkele hindernis me nog zou tegenhouden. Het kunstwerk trof me als

een voorteken en ik besloot dat dit het symbool werd van mijn nieuwe kapsalon en de realisatie van mijn grote droom.

In het kunstwerk zag ik niet Adam en Eva... maar Veronika en mezelf, tesamen onder de boom der wijsheid. Uiteraard hadden we al in de appel gebeten, de dieren onderaan zijn de dieren van de Ark van Noah die het voortbestaan symboliseren. De vlinders die ontpoppen uit de rupsen symboliseren de vernieuwing en de ontluikende schoonheid.

Toen ik aan de kunstenaar, Bruno Mallart, fotorechten vroeg en hem vertelde wat het kunstwerk voor mij betekende reageerde hij enthousiast en opperde het idee om het nieuwe kapsalon het koosnaampje 'Le Paradis' te geven.

Het harde werk werd uiteindelijk beloond met het realiseren van mijn droom. Dit ging echter niet zonder de hulp van twee vrouwen, want zoals steeds: ik droom, Lies Dierckx creëert en Veronika realiseert.Het ganse proces van dromen, creëren en realiseren deed mij beslissen om Veronika ten huwelijk te vragen want uiteindelijk wat is het Paradijs zonder mijn vrouw aan mijn zijde...

 

Mike

 

Beauty begins
the moment
you decide
to be yourself
                                                                                   Coco Chanel
image-1.jpg
0009__MG_9882_edited.jpg
0022__MG_9930.jpg
35886966_934085926764474_813734918336859
0014__MG_9897.jpg
bottom of page